از مشهورترین دربهای تاریخ درب معبد سلیمان است که در کتاب مقدس نیز از آن یاد شده آنچه که در کتب تاریخی بیان شده دربهای اولیه از چوب ساخته میشدند که عمدتا در تهیه آنها از چوب درخت زیتون و سرو استفاده میشده و جهت تزئین از آهن و مس و آلیاژهای آن مانند برنج و برنز استفاده می کردند البته در موارد نادری نیز طلا جهت تزیین درب به کار گرفته میشده است .
تقریبا مکانیزم حرکت همه دربهای قدیمی مشابه هم بودند بدین صورت که به وسیله دو محور یکی در بالا و دیگری در پایین درب ، حرکت صورت میگرفته است . نقاشی های به جا مانده از دوران قدیم از وجود دربهای سنگی نیز حکایت دارند دربهایی که وزن بالایی داشتند و برای جابجایی آن از اهرم هایی استفاده میشده است .
اولین اقدام در ساخت درب اتوماتیک را میتوان مربوط به قرن اول میلادی دانست که توسط هرون ریاضیدان یونانی ساکن مصر در معبدی در اسکندریه انجام شد که روش کار به این صورت بود که با ایجاد آتش در زیر ظرفی برنجی که از آب پرشده بود باعث افزایش فشار اتمسفر شده و موجب میشد آب به مخازن مجاور متصل شود ، این مخازن به عنوان وزنه ای عمل میکردند که از طریق یک سری طناب در زمانی که مردم در ساعات عبادت به معبد مراجعه میکردند درهای معبد را به صورت اتوماتیک باز میکردند ، بعدها هرون از روشی مشابه این برای باز کردن دروازه شهر نیز استفاده کرد .
در سال 1931 دو مهندس به نام های Horace H. Raymond و Sheldon S. Roby اولین مدل دستگاه نوری را طراحی کردند که باعث باز شدن یک درب اتوماتیک شد .این اختراع در رستوران ویلکاکس پن در غرب هانت در جهت رفاه حال پیشخدمتان جهت حمل مواد غذایی و نوشیدنیها نصب شد . کل هزینه نصب این درب برای این رستوران 100 دلار تمام شد .
در سال 1954 اولین درب اتوماتیک کشویی توسط Dee Horton و Lew Hewitt اختراع شد . دراین درب از یک موتور سیلندر استفاده شده بود . این دو در سال 1960 شرکت Horton Automatics Inc را تاسیس کردند و اولین درب کشویی اتوماتیک تجاری روانه بازار شد.
با پیشرفت تکنولوژی تغییر و تحول بسیاری در صنعت درب اتوماتیک ایجاد شد و امروزه استفاده از آن در موقعیتهای مختلف مانند درب پارکینگها ، فروشگاه ها ، ورودی ساختمانها و ... در سراسر جهان رواج بسیار دارد و مدلهای مختلف آن متناسب با سلیقه و نیاز افراد و شرایط محل نصب وارد بازار گردید .